lördag 23 maj 2009

Vita flingor

Hela dagen har luften varit full av stora fluffiga flingor. De yr omkring, fastnar i gräs och i spindelnät, slinker in i växthuset och bildar stora bollar. De följer med in i huset när man öppnar ytterdörren, och på berget lägger de sig i den fukt som blev kvar efter regnet inatt. Till skillnad från riktig snö så smälter inte dessa flingor bort. De som hamnar i gräset gör nog ingen större skada, men i öppen jord, där kan man räkna ut hur det kommer att se ut om ett par veckor...
Det är grannens fantastiska maskrosfält som gör sitt bästa för att alla andra fält också ska bli maskrosfält.
Jag har aldrig sett något liknande. Funderar på att ringa till Botaniska i Göteborg och fråga varför det blev ett sånt maskrosår i år. Eller är det någon annan som vet?

13 kommentarer:

 1. Här har det "snöat" idag också...men det jag trodde var maskrosfrön visade sig vara asparna som drösde sina hängen..

  SvaraRadera
 2. Trodde inte att det var maskrosor utan sälg eller pil eller aspar som just i år hade en övermåttad blomning.
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Du får trösta dig med att det faktiskt är en massa fåglar som äter maskrosfrön ;-) Fast de brukar nog ta dem innan de släpper....
  Ha´t himla gôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Otroligt! Du skulle kunna gå med dammsugaren där på hällen, värre lär det bli med de andra ställena. Hoppas du har rätt om gräset, här verkar de nästan föredra att växa i gräs.

  SvaraRadera
 5. Oj, vilka drivor. Ja, jag har också sett att det flyger omkring en massa, men inte sådana mängder att det blir drivor av det.

  SvaraRadera
 6. Vad kul och hitta hit. Alltid kul med nya bloggar.
  Våra svarta hundar är alldeles vita när de kommer in.
  Vet inte varför det är så.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Inte så kul med maskrosfrön i stora mängder men svårt för dig att slippa undan. Försöker hålla efter maskrosorna i min egen trädgård.

  SvaraRadera
 8. Tack för hjälpen med blomnamnet! Den blomman har alltid fascinerat mig så man kan ju tycka att jag skulle minnas namnet själv......

  SvaraRadera
 9. Det är faktiskt riktigt vackert, men kanske inte så kul när det grott... Hos mig har maskrosfjunen legat i trädgården som stora dammråttor. Det är liksom ingen idé att börja tänka på rensning engång.
  Eva

  SvaraRadera
 10. Det är baksidan av det vackra fältet.
  Vi har också haft massor av fjun här kanske är ett alldeles förträffligt maskrosår just i år.

  SvaraRadera
 11. I lokalradion sa det att det är poppel..

  SvaraRadera
 12. Poppel, ja. Jag frågade min facebook-grupp Göteborgs botaniska trädgård och fick svaret av Agneta Green att det kan vara poppel. Möjligen var det henne du hörde i radion, Hannele! Men hos mig är det maskrosorna som är värst, plus några aspar som dröser multum. Vi har inte så mycket poppel häromkring.
  Men jag vill också veta VARFÖR det blommar så våldsamt just i år.

  SvaraRadera