torsdag 30 april 2009

Tänk så det kan bli
När man inte har minsta lilla koll på vilka lökar som redan ligger och väntar i jorden. Och vars stjälkar har vissnat ner för länge länge sen. När man impulsköper i höstens sista timmar, och spettar ner sina tulpanlökar med ögat på den färgsprakande bilden på förpackningen och visioner om en vackert blommande vår. När man inte har den ambitiösa planritning som man ständigt är på gång med men aldrig lyckas realisera. Då blir det helt enkelt så här. Högt och lågt om vartannat, rött och lila och rosa i en enda röra. En enda hotchpotch, en enda kökkenmödding, i och för sig glad men inte särskilt stilfull.


När jag inte riktigt vet vad jag ska kalla min trädgårdsstil kan jag alltid dra till med gammaldags romantisk. Det täcker allt från orensade rabatter till osannolika färgblandningar.


Och så har vi dagens magnolia- flera utslagna blommor!


Imorgon ska jag åka till Skåne och kolla in våren. Hoppas på lite blommande ramslök vid kungagraven i Kivik. Det är en underbar plats.

6 kommentarer:

 1. Jo, ibland blir det lite lustigt.... men då gäller det att hålla färgen o gilla läget ;-)
  Ha en trevlig Skåne-resa o trevlig Valborg - Första Maj
  Nina

  SvaraRadera
 2. Känner igen mig på pricken. Man tror att man kommer ihåg vad man sätter men sen på våren står man där och undrar.........Därför har jag till exempel två rosa pioner på nästan exakt samma ställe. Hade planterat en och glömt bort det, så jag köpte en till på våren och planterade. Plötsligt så kom den gamla upp 3 dm bort.
  Jo, jag vet precis var på pekfingret man blir smutsig *ler*. Hopplöst att få bort, men jag tar lite försiktigt med en fotfil och då försvinner det. FÖRSIKTIGT alltså.
  Ha en fin helg i Skåne. /Anette

  SvaraRadera
 3. Nejmen, därg det ser ju ut som om tulpanen har en färg på utsidan och en annan på insidan av kronbladen! Är det en synvilla, eller är det verkligen så? Har aldrig sett något liknande! Ha en trevlig helg! /Ruben

  SvaraRadera
 4. Jag är likadan, trots att jag planerar in i minsta detalj så hamnar en hel del impulsplantor både här och där och inte alls enligt plan...

  SvaraRadera
 5. Vilka fina bilder du har här.

  SvaraRadera
 6. Tack Nina, självklart får man hålla färgen. Fast man egentligen tycker bäst om blått...
  Anette, du kommer att få en formidabel rosa pion på mycket kort tid! Listigt uträknat, egentligen.
  Ruben, den tulpanen är ingen synvilla. Jag har inte en aning om vad den heter, men den är helt klart rosa på utsidan och röd på insidan. Jag kan ju döpa den till nånting och låtsas att den är införskaffad från någon exklusiv specialist i Holland.
  Camellia, skönt att höra att inte ens en motvillig trädgårdsdesigner alltid håller sig till planen!
  Mollan70, kul att du har hittat hit, välkommen!

  SvaraRadera