söndag 14 juni 2009

Växtmarknad och mycket att fira

Trädgårdsamatörer är icke vad de ger sig ut för att vara. Amatörer, alltså. Trädgårdsamatörer, tror jag mig veta, är betydligt kunnigare än de flesta professionella innehavare av blomsteraffärer och plantskolor. I Uddevalla hade trädgårdsamatörerna växtmarknad igår, och jisses, vad folk det kom! Själv bar jag i triumf hem en magnolia sieboldii, köpt av en Orustgranne (sic!). Och nu har jag skaffat mig svårt huvudbry angående var i min trädgård denna undersköna men lätt känsliga dam - eller snarare baby-ska få rota sig.
och denne man har säkerligen också skaffat hem rariteteter som han suktat efter i åratal.

Och med denna lilla junibukett gratulerar jag alla som årligen ska gratuleras i mitten av denna månad: Maria, födelsedagsbarn den 13-e, vi själva som har bröllopsdag just idag, och äldsta barnbarnet Lucia, som fyller år den 15-e. Hurra för oss och för alla andra som har något att fira!

8 kommentarer:

 1. Oj vad härligt med växtmarknad, önskar man hade något liknande i närheten.

  På tal om sjuka träd... själv är jag orolig för våra ekar. Förra året så blev alla blad på ekarna här delvis bruna och såg allmänt hängiga ut. Sambons pappa hade tydligen haft så ett år på landet men året efter var det bra igen. Årets ekblad har sett jättefina ut här fram tills för omkring en vecka sedan, verkar vara samma visa igen... hoppas verkligen inte att de är sjuka för all framtid. :(

  Vi får hålla tummarna för våra träd!

  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Mmm, intressant kommentar om trädgårdsamatörer visavi plantproffs. SJälv har jag som ambition att kunna räkna mig till de förra, också på ditt "upphöjda" vis ;-). Det lär dröja några år.

  + Ljuvlig bild på kisse och bukett. Grattis till både det ena och andra!

  SvaraRadera
 3. Grattis till bröllopsdagen och alla fina fynd.

  SvaraRadera
 4. Det var verkligen massor med folk på växtmarknaden. Härligt att vi slapp regnet. Var där och sålde/bytte en del av överskottet från trädgården. Jätteroligt!
  Kul om jag hade fått se dig i 'verkligheten'.
  Ha det gott
  Birgitt

  SvaraRadera
 5. Många av mina växter kommer från växtmarknader, ofta bästa sättet att hitta bra, billiga och ovanliga plantor. Kul också, att träffa likasinnade och dela erfarenheter av odling med.

  SvaraRadera
 6. Mia: jag tror inte att dina ekar är dödligt sjuka. De har nog bara fått en släng av ekinfluensa och repar sig nog. Har ännu inte hört talas om något elände som hotar att utrota även eken. Det vore jättehemskt.
  Camellia: trädgårdsamatör är ingen dålig målsättning. Det fixar du säkert!
  Hannele: Tack! Det blev champagne och en god middag i trädgården, tillsammans med fynden..
  Birgitta: vad synd att jag inte såg dig. Jag borde ha gissat att du var där!
  Inger: Växtmarknader är hur bra som helst.Betydligt roligare och billigare än Blomsterlandet och Plantagen. Det gäller bara att hitta dem.

  SvaraRadera
 7. Ja, visst är det lite roligt att just "trädgårdsamatörer" är ofta de mest kunniga inom området. Så fint det kan gå när man älskar någonting tillräckligt mycket! Ha en underbar midsommar!

  SvaraRadera
 8. Växtmarkand låter toppen kul. Aldrig kommer man tomhänt därifrån.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera