torsdag 28 januari 2010

Pelargon nr 2

Avanti Pink. Det låter inte så värst ljuvt och romantiskt, men det är just vad den är, tycker jag. Sådd av frön från Impecta-tror jag-för två år sen, och överlevd. Härom dagen slog den ut dessa mycket lätt rodnande blommor-fina eller hur? Den märks inte så mycket om sommaren, men nog sätter man lite extra värde på pelargonblommor i januari...
Och så här ser det ut just nu utanför fönstret på mitt jobb. Det har fryst och tinat, fryst och tinat, i många veckor nu, och istapparna börjar blir riktigt imponerande.
De ger en ny dimension till utsikten, en sorts extra utomhusgardin.
Som tur är så finns det ett lägre tak nedanför, annars tror jag de här spetten vore direkt dödande för de arbetskamrater som brukar stå nere på gården och ta sig ett litet bloss.

6 kommentarer:

 1. Blommar den nu? Vilken söt hur hittar jag en sådan? Har alrig sett något så sött.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
 2. Förstår inte hur du beter dig, pelargonblom i januari. Färgen är ytterst behaglig.

  SvaraRadera
 3. Annika, jag googlade sorten och såg att det finns frön hos Lord Nelson. Fast bilden på fröpåsen stämmer inte alls med färgen på mina blommor, på påsen har de mycket kraftigare rosa färg.
  Inger, jag beter mig inte ett dugg, jag är en ytterst lat människa som låter det mesta stå kvar på sin plats i fönstret. En del dör och annat blomstrar.

  SvaraRadera
 4. Det var en vacker "gardin". Men gå ut och röka, vad är det för stil?? ;-) /Ruben

  SvaraRadera