lördag 7 november 2009

Farväl du sköna sommar


Här pågår avklädning av växthus. Nu är det ingen idé längre att ens låtsas att det kan bli en solig dag då man kan sitta inne i växthuset med en kopp kaffe och en god bok och gona sig i värmen. Jag läste i en väderkrönika i GP att november ibland inte har fler än tio soltimmar i Västsverige. På hela månaden. Och då gäller det verkligen att pricka in rätt timme med sitt kaffe och sin bok.
Avklädningen görs för att vi ska slippa springa runt och leta efter bortblåsta växthuspaneler på åkrar och i diken och dammar i grannskapet. De västliga vinterstormarna kan vara skoningslösa.
Till min stora förvåning hittade jag fem rejäla men allvarligt frostskadade gurkor bland de torra rankorna på jorden. De hade gömt sig väl medan de var i ätbart skick. Men jag ska inte klaga på skörden- även denna olycksdrabbade sommar fick vi gurkor så det räckte och blev över till grannar och arbetskamrater.
Och maken som var helt borta från världen i sju hela veckor under sommaren, han är så gott som ny igen.
Posted by Picasa

10 kommentarer:

 1. Så sant, sommaren är sen länge över här hos oss. Fint att höra att din man är återställd. Hälsan går före allt. Önskar er allt gott!

  SvaraRadera
 2. Alltid lite vemodigt att städa ur växthuset! Vad roligt att maken är frisk och beredd att hugga i igen......../Anette

  SvaraRadera
 3. OK... så det blåser hos dig också? Så du måste montera ur glasen? Jag ska nog inte ha nåt växthus då!
  Kul o se mannen igång igen.... hälsa´n
  Nina

  SvaraRadera
 4. Det var rejält, att packa ner hela växthuset inför vintern. Men vad gör man inte för att mota stormarna? Skönt att se din man in action efter sjukdom och oro.
  Håller tummarna för att ni båda får några härliga soltimmar i höst!
  Eva

  SvaraRadera
 5. Jobbigt att behöva plocka ner växthuset varje höst. Visste inte att panelerna till växthuset kunde blåsa av(!?)Låter farligt men så är det väl ö-livet i ett nötskal;) Väldigt vackert och lite farligt. Och skönt att höra att maken är återställd!
  Höstliga hälsningar,
  Utblickaren

  SvaraRadera
 6. Blåser det så hos er?
  Jobbigt att behöva plocka bort alla 'rutor' varja höst.
  Härligt att din man är åter på benen.
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Växthuspanelerna består av kanalplast. Ganska lätthanterligt men de lossnar och flyger lätt sin kos när vinterstormarna tar i. Ett år lossnade varenda ruta, metallstativet vred sig, och vi trodde hela växthuset var totalförstört. Maken lyckades återställa det, men sen dess har det inte varit sig riktigt likt...
  Väldigt långt ifrån de tjusiga växthus med stenlagda golv, fåtöjer, ljuskronor och ståtliga krukor med citrus och bananplantor som man ser i tidningsreportagen numera.

  SvaraRadera
 8. Sannerligen en total strippning. Får ni lov att ta ner själva ställningen också? Maken ser bra och ny ut – "ta din säng och gå" har jag hört förut, men det här var en ny variant :-)

  SvaraRadera
 9. Aha jag undrarde just vad ni höll på med.
  Det har jag hört att det händer.
  Jag skall fika ett par gånger till i växthuset hade jag tänkt men jag bor ju i Skånde.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Nej, Camellia, själva stommen klarar sig på egen hand. Där finns inte några ytor som vinden kan ta tag i. Hoppas vi.
  Annika, lyckliga du. Ditt växthus ser otroligt mysigt ut på bild. Och det ser ju ut att bli lite sol de närmaste dagarna, härligt!

  SvaraRadera