torsdag 8 oktober 2009

Vad nyckelbenet tillåter

Det förbaskade brutna nyckelbenet regerar mitt liv. Det var mer än sex veckor sen jag bröt det, och det läker så långsamt, så långsamt.

Jag skulle så gärna vilja lägga ut en bild på mig där jag kör omkring med en skottkärra full av uppgrävda dahliaknölar- eller jordgubbsplantor som på den härliga bilden av Annika i Allt om Trädgårds senaste nummer-men det går ju inte att gräva! Aj, vad det gör ont!
Inte går det att flytta stora tunga krukor heller.

Så denna trädgårdsblogg är härmed tillfälligt förvandlad till skogs- och matblogg. Trattkantareller kan jag plocka. Med nyckelbensselen på. Och laga till köttfärsbiffar fyllda med smörfräst scharlottenlök och svamp, det går också bra. Senapssås och vildris till, gott gott. Att dricka: rödvin förstås. Favorit i familjen: Periquita Reserva.
Obs! Lägg märke till krokodilpelargonen i köksfönstret!

Snart ska jag ha min stickblogg färdig. Sticka kan jag ju inte heller just nu på grund av ovan nämnda lilla handikapp, men jag tänkte ändå lägga ut lite bilder på mina grejer. Och så kan den som grips av svår sticklust få beställa stickpaket med garn och beskrivningar.

10 kommentarer:

 1. Det går sakta men säkert åt rätt håll då.och där är ju pelargonian som jag har en av också,krokodilpelargonia och och nu ska jag inte störa dig mitt matlagningen,ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Usch, vilken lång tid det tar att läka. Har själv brutit nyckelbenet en gång - det gör ont!
  Stickblogg vad kul. Jag gillar att sticka.
  Krokodilpellisen var jättefin och inte så farlig som den låter! kram Anette

  SvaraRadera
 3. Inte visste jag att den kallas krokodilpelargon, trots att jag har en själv.
  Tråkigt med ditt brutna nyckelben men fantastiskt att du ändå orkar göra en hel del saker. God bättring önskar jag dig.

  SvaraRadera
 4. Så tråkigt med nyckelbenet.... men höstarbetet i trädgården är ju inte särskilt kul, plocka trattisar låter mycket trevligare.... Hoppas det läknar snart.
  Ha´t himla gôrgôtt i helgen
  Nina

  SvaraRadera
 5. Trist att vara handikappad, sonen får bära tunga krukor här, har inte så många. Svamp låter mums.

  SvaraRadera
 6. Jobbigt med nyckelbenet, men tänk ändå vilken tur (i oturen) du har som hinner läka till våren. Nu på hösten är det ju inte mycket kul att göra i trädgården utöver att just skörda och ev att sätta vårlök.

  Jag skulle inte tveka att istället skippa det tunga höstgrävet och mysa med trädgårdstidningar, bra böcker och en kopp varmt té (eller varför inte ett gott rödvin) istället. Tids nog kan du gräva igen;) Å andra sidan kan jag ana vilken frustration det vore att inte kunna, när man väl vill.
  God läkning,
  /U

  SvaraRadera
 7. Men hallå vad jobbigt!! Stackars dig.

  Jag säger som utblickaren, tur att du har tid att läka lagom till våren. Även om det i Enköping har varit kanonväder idag och vi planterat som tokiga (ligusterplantor i mängd).

  Kändes som värsta sensommardagen.

  Marit

  SvaraRadera
 8. Fy vad jobbigt! Har hört att sånt gör verkligen ont.Hoppas att du kan ha det så bra som möjligt.
  Annika

  SvaraRadera
 9. Stackare! Hoppas det läker lite snabbare framöver och att du slipper ha alltför ont!
  Ha det så gott du kan!
  Nanna

  SvaraRadera