söndag 1 juli 2012

Fler pioner

 Totalt pionfnatt kan man få just nu. Festiva Maxima skall detta vara, men jag minns att den har varit mer vit än rosa tidigare år. Kan den ha lånat lite färg från grannen Sarah Bernhardt? De röda stänken i mitten är i alla fall rätt.
En nykomling, en kinesisk luktpion, planterad hösten 2010, köpt för många många pengar från danska Pionexperten. Blommar för första gången i år: Men visst är den flott! För att inte tala om namnet: ´Den upphöjda sandstjärnan´! Jag köpte en som heter ´Skimrande havet´ också, men den har inte tänkt blomma i år heller.

4 kommentarer:

 1. Den vita faller jag för. Vad lustigt att en del pioner är så återhållna med sina blommor, jag trodde det var tvärt om med växten, de man ser tycks alltid vara översvämmade av blommor. Men där ser man.

  SvaraRadera
 2. Hehhe!Visst är det märkligt när det gäller att spendera pengar på någon 'vill-ha-växt'? Normalt är man 'fattig' (alltså jag) men, när det skall köpas dyra växter rullar man i kulorna ;)!
  Jo jo. En prioriteringsfråga och du har då verkligen fått valuta för insatsen! Vilken skönhet!/Anja

  SvaraRadera
 3. Du frågade efter senblommande pioner tidigare. Grannen har en väldigt, väldigt vacker pion, som precis har slagit ut. Är nästan 100 på att det är 'Kelway´s Glorious'. Den står i ungefär samma läge som mina, så gott som utblommade.
  Men jag kom på en sak; många andra växter kan man fördröja blomningen på, genom att toppa dem tidigt. Skulle det kunna funka på pioner, tro? Du som har kontakter kan väl reda ut den frågan?! Please!!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Jag har skaffat den boken du skrev om. Beställde den från Kelways i England. Väldigt intressant liten bok. Sedan upptäckte jag, att den även fanns på Bokus till ungefär samma pris om man räknar in frakten (som var svindyr)!

  /Ruben

  SvaraRadera