torsdag 20 januari 2011

Pelargonpremiär 2011

Blå himmel, sol och den allra första pelargonen som öppnar upp sina knoppar! Solen måste sätta fart på vårkänslorna på fåglarna också, för det är ett väldigt tjatter i plommonträden utanför mitt fönster. Plötsligt ser man färger inomhus, och det är till och med lite kul att städa med nya lilla dammsugaren...
Det blev gamla hederliga Mårbacka som fick äran att inviga pelargonsäsongen. Hon står i ett sydvästfönster utan något fördärvligt värmeelemet under, och jag får väl ge henne en liten dos gödning som tack för föreställningen. Fast den får nog betraktas som en smygpremiär. Hon har nog inte riktigt förstått att det är långt kvar till högsäsongen. Eller också är det det som är själva poängen: hon slipper konkurrens och får all uppmärksamhet alldeles själv.
Och se där: nu fick hon ju ett alldeles eget blogginlägg.

6 kommentarer:

 1. Ett eget inlägg är hon allt värd :-)
  Solen är underbar och allt damm lockar hon fram, men vad gör det, bara hon visar sig.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Säger som Birgitta - "Det är hon värd" :) Förstår bara inte riktigt vad hon menar med sol och damm?? Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Pelargoner i blom redan, mina får nog klippas ner och planteras om först.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Oh, vad harligt. Har glommer man bort hur fantastiskt det kanns, i Januari, med tecken pa att tiden gar framat. Fina bilder.

  SvaraRadera
 5. Underbart vårtecken...
  Tack för det
  Annika

  SvaraRadera
 6. Och mina Hellebores har börjat blomma! Ser ur som ni fortfarande har lite snö, men pelargonen kan ju kika lite genom fönstret på den märkliga världen utanför. Vacker är hon, rosa med elegans.

  SvaraRadera