tisdag 18 januari 2011

Konserverat

Ett rejält snötäcke måste vara bästa isoleringen. Detta är tre varianter av hebe, som jag köpte i oktober och satte i nya grusplanteringen, bara som höstdekoration, och kolla så gröna och fräscha de ser ut när snön smält bort! Jag tror inte att de hade varit i samma skick om det hade varit en vanlig vinter med plusgrader och minusgrader om vartannat.
Idag lyckades jag också ta mig ut i trädgården och lägga ner lite granris kring nyplanterade ömtåligheter som mullbär och gingko, som varit dolda under snön sen i november. Planen är att skydda dem innan det blir hård barfrost.
Annars är jag urusel på att pyssla och fixa med särskilt kinkiga växter om vintern. Det brukar bli som det blir, och jag får vara glad för det som överlever.
Det var i alla fall skönt med en dag hemma i sol och fullt dagsljus, sånt kan man gå och vara tacksam för i januari...och nu ser jag en präktig fullmåne mellan grenarna i den stora almen!
Undrar om vargarna har självbevarelsedrift nog att låta bli att yla den här gången.

12 kommentarer:

 1. Häftigt med fullmåne redan klockan 4 på eftermiddagen. Gissar att allt blev mörkare sedan snön smälte. Dina hebar är för söta. Jag har tre också, och här är de alltid vintergörna, kul att de stod på sig i ditt kargare klimat också!

  SvaraRadera
 2. The survival of the fittest är vad som gäller i min trädgård - mer av bekvämlighetsskäl än av någon form av ideologisk övertygelse.

  SvaraRadera
 3. Barmark? Övervintrande hebe?? Ylande vargar???Exotism så det står härliga till!

  Hoppas du visar mer av din fina grusplantering framåt våren (senast)!

  SvaraRadera
 4. Tänk så fort snön smälte! Det är alltid lite nervöst att se vad som övervintrar. I fjol klarade sig sommarljus hos mig, förmodligen tack vare snön, de brukar dö under "vanliga" skånska vintrar.
  Eva

  SvaraRadera
 5. Snön har sina fördelar trots allt:) Jag fjäskar heller inte för mina växter, tycker för övrigt inte heller att det hjälper, iaf inte med rosor.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Ja snön är ju inte bara av ondo;) Roligt att dina Hebe klarat sig hittills! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Jag har haft hebe i kruka som övervintrat...ett par vintrar ;))

  SvaraRadera
 8. Hoppas verkligen att du inte får barfrost! Här får gärna det tjocka snötäcket ligga kvar länge än, ser när jag skottar att det inte är tjäle i marken under.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 9. Snön är ett bra sovtäcke för många växter.
  Barfrosten är tuffast här.
  Fast jag tror att det kommer ny snö det brukar det ju göra.

  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. KUL! Hoppas inte vårsolen tar dem nu bara!

  SvaraRadera
 11. Va!? Varg pa Orust? Vad harligt ruskigt!

  SvaraRadera
 12. Nej, Maria, ingen varg på Orust.Det gick en igenom vår trädgård en gång, men det var minst ett år sen. Vargarna som ska låta bli att yla är dom som jägarna är ute efter just nu.

  SvaraRadera