lördag 29 maj 2010

Den tionde bilden

Det är maj 2007. Jag har just köpt min första digitalkamera och vi ska åka till Grekland imorgon. Jag smäller iväg ett antal bilder för att kolla funktionerna på kameran( en kompaktkamera som heter Panasonic Lumix TZ1), och maken skyndar sig att hugga så mycket ved han kan för det väntas bra torkväder medan vi är borta.

Detta är nummer 10. Den bilden hade jag nog inte granskat närmare om jag inte fått en fotoutmaning av Nilla, tack för den!

Det lätt yrselframkallande skjulet är vår ved- och redskapsbod. Bakom den ligger en byggnad som dessvärre inte tillhör vår tomt, men som en gång var gårdens smedja. Därinne finns eldstaden kvar och det ligger gamla redskap på golvet. I vårt hus finns det detaljer som säkerligen är tillverkade i den smedjan en gång i tiden: dörrbeslag och gångjärn och nyckehålsbeslag och liknande. Och ibland stöter man på gamla hemsmidda spikar och andra prylar när man gräver i jorden.

Nu förfaller smedjan snabbt, dessvärre. Men kameran har jag kvar och jag gillar den mycket!

4 kommentarer:

 1. jag har själv tagit massa bilder på övergivna byggnader :) (Fick reda på att det gula gräset heter Gul hässlebrodd) ha en bra dag.

  SvaraRadera
 2. Yes, tack! Bäst att skriva en liten skylt och sätta ut innan jag glömmer bort det igen.

  SvaraRadera
 3. Synd på smedjan, trist när gamla byggnader inte blir omhändertagna.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 4. Det var det jag själv föll för i denna utmaning - att man fick chansen att hitta just en bild som hade lite "historia". Jag tycker ditt vimmelkantiga uthus är alldeles bedårande!

  SvaraRadera