lördag 26 december 2009

Rött inne och vitt ute

Visst är det förunderligt. Amaryllisen som jag fick av min botaniske broder i allhelgonapresent slog ut de första djupt röda klockorna på själva julafton.
Och här sitter jag nu vid datorn och tittar ut. Vilken utsikt det blev med all snö som föll inatt! Så vackert det blev utan att man behövde lyfta ett finger. Snön döljer alla skavanker, allt det lite skräpiga och gråa och ostädade. Det skeva gamla skjulet ser ju riktigt pittoreskt ut, och blåmesar och talgoxar och koltrastar slåss om bästa platsen vid talgbollarna. Men dem lyckas jag ALDRIG fånga på bild. Hur gör ni, ni som fotograferar fåglar?!
Och själva huset ser ut som om små tomtar skulle komma tassande runt knuten för att leta efter grötfatet. Julstämning utan minsta ansträngning. God fortsättning alla bloggvänner!

12 kommentarer:

 1. Snön är verkligen en stämningshöjare. Igår hade vi 0 grader och idag minus fem och snöstorm. Gillar inte när temperaturmätaren åker upp och ner, bäst med några minusgrader då snön är här.
  Amaryllis hör verkligen julen till, önskar dig god fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Visst gör det gott med snö..vi har nog inte haft så mycket snö på flera år som det föll inatt..
  För att fotografera fåglar krävs bra objektiv och tåååååålamod har jag konstaterat..jag brukar inte lyckas så bra jag heller;0)

  SvaraRadera
 3. Oj oj vilken färg.. jag väntar på mina mörkröda.
  Fint det är ute hos dig här har det regnat bort.
  God fortsättning till dig och dina
  annika

  SvaraRadera
 4. God fortsättning till dig också! Så vackert du har det. Jag undrar också hur man gör när man plåtar fåglar - de flyger ju bara sin kos!

  SvaraRadera
 5. Kolla med Kirsti på Vindens sus.... Hon är jätteduktig på fåglar!
  Sicken snygg amaryllis!
  Ha´t himla gôrgôtt i mellandagarna
  Nina

  SvaraRadera
 6. Svårt att hitta ett vackrare vinterlandskap. Synd att du inte lyckas fånga småfåglarna på bild. Har liknande problem, till stor del beroende på det mest är kajor som slåss om talgbollarna. Fortsätt njuta av vintern.
  Glada mellandagshälsningar,
  /U

  SvaraRadera
 7. Vill även passa på att önska dig ett gott nytt år! Hoppas 2010 bjuder på så mycket odlarglädje som du bara orkar;)
  Nyårshälsningar, Ulrika

  SvaraRadera
 8. Ville bara önska dig ett mycket gott trädgårdsår 2010!

  Gott nytt år!

  Kram

  Marit

  SvaraRadera
 9. Den mörkt, mörkt röda amaryllisen är fin. Härlig färg.
  Snön lyser verkligen upp den här mörka tiden och vackert blir det.
  Gott Nytt År
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. Uthuset är rena romantiken i den skruden! Djup snö är magi (själv har jag pulsat i dylik uppe i Östersund senaste veckan, rapport lär komma).

  Men nu är det bara en sak som gäller:

  Ett riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt vilka följare du har till din blogg, syster!!
  Här lite tips om att fånga fåglarna på bild:
  Ja, fågelfoto är svårt, men inte omöjligt. Fågelautomaten är en bra möjlighet. Zoom på kameran, visst tålamod, bra ljus, många klick får det bli, men framförallt bra stöd när du knäpper av! Då kan du zooma i bilden sen också!
  Grattis till entitan förresten! Vågar jag gissa att de är två? Vi är lyckliga nog att också ha ett par av denna ute i skogslandskapet så hårt trängda lilla varelse.

  SvaraRadera