söndag 13 maj 2012

Voffor gör di på detta viset?

 Kan någon förklara det för mig? De här tulpanerna har sett eländiga ut ända sedan de först sköt upp sina blad ur marken.
 Likadant med de här. Förra året var de helt fantastiska, nyss planterade i en helt ny rabatt, men i år ser de riktigt ämliga ut. För mycket regn? Är det för att  katterna använt just den här rabatten som toalett? Någon som vet?
Som tur är har jag massor av andra tulpaner också,  som glädjer oss mycket. Särskilt den här, den älskar jag allra mest.

4 kommentarer:

 1. Ingen aning - men katterna är misstänkta! Vattna med guldvatten så kanske katterna förstår vinken: detta är ditt revir! Lägg av! Dessutom behöver lökarna näringstillförsel nu när de ska ladda upp för att producera sidolökar och utveckla dem de redan har...
  Ha det gott!Laila

  SvaraRadera
 2. Kan ju bara säga att jag tror INTE att det är katterna:) Jag har nämligen planterat tulpaner i kruka (för att slippa rådjuren) och en del av krukorna blev så där och det är inga katter som varit där. Personlien tror jag att det har varit för lite vatten periodvis i alla fall i mina krukor:) Trist men så är det:( Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Kära vän, det där ser riktigt läskigt ut. Vill inte skrämmas, och jag hoppas jag har fel, men är rädd att det ser ut som en sjukdom, den där som kallas "tulip fire". Via denna länk finns info och första bilden ser obehagligt lik ut det du har på dina, såväl prickarna som de knorvliga bladen:
  http://ipm.illinois.edu/greenhouse/diseases/tulip_fire/index.html
  Sidan innehåller också tips om hur man undviker eländet. SJälv tampas jag med mjöldagg på lammöron. Igen. Sprayade, rensade och daltade förra året och hoppades på tillfrisknande under vintern. Men redan efter bara några veckor av fräscha vårskott (jag har klippt ned rubbet), så är de första tecknen på mjöldagg tillbaka. Usch, varför måste det finnas såna här sjukdomar.
  Lycka till med dina tulpaner.

  SvaraRadera
 4. Nejmen så hemskt, tulip fire! Det ser verkligen ut som det är det. Jag hade nog hellre skyllt på katterna, eller på för lite vatten.
  Mjöldagg på lammöra har jag aldrig sett, men på rosor brukar det ju komma om det är för torrt. Men om jag tolkar väderrapporterna rätt från södra England så är det definitivt inte ett problem just nu i alla fall. N
  Nu regnar det på både lammöron och tulpaner här hos mig.

  SvaraRadera