söndag 26 februari 2012

Så blev det vår här också

 Jag har fått vårrapporter från England i flera veckor nu, ända sen mitten av januari, om blommande kamelior,  snödroppar, krokus, julrosor och liknande vårliga fenomen. Och idag så kom den, våren, till oss också! Innan ens februari har tagit slut. Nummer ett, förutom den lilla lilla snödroppen djupt nere bland julrosbladen, blev denna glatt gula krokus.
 Kolla vad jag hittade i gruset under de upptravade trädgårdsstolarna! En hel flock med blekt blekt lika små krokusar. Jag tycker de ser ut som hattifnatter, ni vet de där varelserna i Tove Janssons Muminböcker, som blir elektriska om våren. Man väntar sig nästan att de ska börja vandra runt i stora flockar med fladdrande händer precis som i Mumindalen.
Och här kommer de första bladen från de allra minsta och tidigaste påskliljorna. Det är rent märkvärdigt vad man kan känna sig upplyft av lite klorofyll.

7 kommentarer:

 1. Men så jag längtar efter just det där. Blommor som sticker upp. Än ligger våra djupt under snötäcket. Men några soliga dagar så är det borta!

  SvaraRadera
 2. Oj så långt våren har kommit hos dig, här är det ännu snö och kallt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Man ser lite vårtecken överallt nu om man kikar runt i trädgården lite:)) Det är en underbar känsla. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Verkar som alla har vår utom vi :(

  SvaraRadera
 5. Helt ljuvligt, men jag lär få vänta länge än :(
  Må gott1 /Bea

  SvaraRadera
 6. Klorofyll är livselixir. Och varje år blir jag sur på mig själv för att jag aldrig får lust att plantera lökar i kalla november. Men några gäng narcisser hoppas jag på även om absolut ingenting syns av dem än så länge. Hoppas att din vår står sig och inga bakslag väntar i mars!

  SvaraRadera
 7. Att jag skulle ha det snyggare än du - icke!
  Mina snödroppar växer och frodas alldeles kolossalt i fågelträck under deras matplats - hur fint tror du att de e';)?!
  Att dammet frodas inomhus syns ju inte på bilden från förra sommaren utomhus;)))!/Anja

  SvaraRadera