onsdag 7 juli 2010

Det gick!

Kolla så fint han grävde, vår förträfflige granne Emil, när han skulle lägga ner avloppsledningen mitt i gräsmattan! Inte ett hår kröktes på pionernas ädla huvuden. Som belöning för den svåra nervpress de har utsatts för ska de få sällskap. Fler pioner ska planteras!
Lite hoplappande av gräsmattan bara, så är trädgården som ny igen. Och en del mossa blev vi av med på köpet.
Och här står Herr Übersturmbahnführer, övervakaren av det underjordiska reningsverket, eller möjligen det överjordiska underverket. Det som ska göra den stora skillnaden i hushållets avloppsstatus, som ärligt talat har varit lite halvskröplig.

Vi kallar honom Emil och hälsar artigt på honom när vi kommer hem ifrån jobbet. Han är nämligen den första man möter i trädgården numera, med sin lilla muntra gröna lampa på huvudet.

Jag funderar på att måla ögon, näsa och mun på honom och sätta på en hatt. Men jag är mottaglig för fler idéer.

10 kommentarer:

 1. Hihihi, snart skaffar du väl en kompis till honom också:-)

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att pionerna klarade sig;) Kul ide med "Emil" hehe. Titta gärna in om du har vägarna förbi, alltid kul med små avbrott för tjöt:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Stort grattis till en synnerligen lyckad grävning och en ny, duglig och alls icke charmlös familjemedlem! Du tror inte att han vill ha en blompotta i famnen möjligen?

  SvaraRadera
 4. Du kanske skulle göra om "Emil" till en vacker välkommenskylt istället och plantera nåt fint som kan slingra sig runt benen på honom..
  Är hemma och sjuk idag och tänkte passa på att uppdatera mig i lite bloggar...börjar med dig..

  SvaraRadera
 5. Visst är det underbart med hantverkare som fattar - att de är i ens hem, bland saker som betyder mycket för en. En eloge till sådana yrkesmän! Om jag får ha en synpunkt på EMil, tycker jag faktiskt inte att han är så söt - ens med ögon och mun är jag rädd. Varför inte "klä" honom istället - i något virvlande; klematis, eller klätterrosor tänker jag, i en kulör som matchar/kontrasterar snyggt det gröna locket (?) och gröna lampan. Eller är deta direkt olämpligt med tanke på funktion? Ajdå, ja, då får han väl bli modern konst iallafall då. ;-)

  SvaraRadera
 6. Han är ganska mager om bena, tillika om armar o hals..... Men ett par rejäla skor o en keps.... visst påminner han om en serie som gick för en massa år sen????
  Hoppas ni har´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 7. Tack för alla trevliga tips, mycket användbart! Här hemma har det också föreslagits att man bygger ett muminhus runt omkring Emil så man kan gå in till honom och dricka kaffe. Eller förser honom med en bricka som man kan ställa drinkar på, så kan han få agera bartender.
  Eller kamouflerar honom med ljusslingor à la julgran för att den gröna lampan liksom ska försvinna i mängden av andra ljus.
  Fler förslag!

  SvaraRadera
 8. Härligt att pionerna fick stå ostört! jo den där Emil blir säkert snyggare med hatt.

  SvaraRadera
 9. Tyckte först att det där med slingerväxter lät väldigt bra - men sen läste jag om drinkbricksidén och tänkte att DET var ju en lysande idé! Varför inte kombinera? Tänk att få ta sin GT från en brlcka inlindad i doftande kaprifol till exempel.

  För övrigt undrar jag lite över 'Emil'. Tycker det mer ser ut som en Kurt? Eller möjligen Tage. Fast om det ska vara en drinkbetjänt så vore kanske Jeeves något?

  SvaraRadera