måndag 14 september 2009

The return of Tant Grön

Efter en sommar med sju sorger och åtta bedrövelser, en make som lurat döden med en hårsmån och äntligen sluppit ut från sjukhuset, och själv lätt handikappad med ett alldeles eget brutet nyckelben, så vågar sig tant Grön ut på nätet igen... Dock knappt ut i trädgården, ehuru det kostar på att plocka och rensa och krafsa och gräva. Och hu vad det ser ut överallt! Men tänk att hösten är god mot oss ändå. Älgarna har så här långt skonat trädet med de underbara äpplena av sorten Katja.
Och om man inte vågar sig på att klättra på stegar eller sträcka sig längre än vad nyckelbenet tillåter så ramlar en del av dessa härligheter ner i timjanmattan under trädet och slår sig inte alls särskilt mycket.
Och hösthallon, tänk vilka förträffliga bär! Varje gång jag går förbi hallonbuskarna tänker jag att jag ska gå in och hämta en skål och plocka lite, men när jag har stått där tillräckligt länge så är det inte så många hallon kvar faktiskt. Efterrätter behöver inte vara mer avancerade än så.
Min kära trädgårdsmästrande dotter, hon har sina nyckelben i behåll. Hon kom flygandes från England några dagar i början av september, med ärende hos sin tandläkare , men det blev ett bra röj i trädgården på köpet.
Herrskapet på Töllås ser fram emot goda tider igen.

18 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka Tant Grön!
  Skönt att höra att din man fått komma hem, jag har faktiskt funderat på hur det gick. Trist med ditt brutna nyckelben, en olycka kommer sällan ensam... Hoppas ni nu båda repar er. Härligt med en dotter som ställer upp och du är redan i gång med fina bilder på bloggen. Livet är emellanåt omskakande.
  God bättring önskar jag.

  SvaraRadera
 2. Skönt och nu bjuder naturen på skördetider!

  SvaraRadera
 3. Roligt att se dig här igen. Det måste vara härligt med en dotter som kan rycka in. Skönt att höra att din man är på bättringsvägen.
  Ha det gott i septembersolen
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Gott att du orkar komma tillbaka...nu kan det väl ändå bara bli bättre!!
  Ta nu väl hand om guben och om dig själv inte minst...för en sån här sak sätter spår som inte går över i första taget..
  När man minst anar så kommer insikten om vidden av det hela och slår nästan ner en..
  Hoppas du slipper såna nedslag..

  Och joo...det går för det fulla här hos mig..fick lite tid att rota i trädgården i helgen för första gången på en månad...
  I skolan i morgon ska jag köra motorsåg också...huvva!!
  Kram på dig
  /Tesa

  SvaraRadera
 5. Hej..ojj så tråkigt att höra att ni haft det så besvärligt..men gott att han e hemma o du på bättringsvägen..kram

  SvaraRadera
 6. Så skönt att maken klarade sig! Hoppas nu du inte har alltför ont av ditt nyckelben utan att ni får njuta av hösten tillsammans.....
  Ha´t himla gôtt i höstsolen
  NinaVästerplana

  SvaraRadera
 7. Vad skönt att du är tillbaka och att maken har blivit frisk igen! Nyckelbenet har jag också brutit en gång så jag vet........
  Hoppas nu att ni får en lång och solig höst! /Anette

  SvaraRadera
 8. Heja! Från och med nu kommer allt att bli mycket bättre, enligt lagarna om balans i universum och tillvaron.

  SvaraRadera
 9. Härligt att se att du (ni) är tillbaka! Ha en riktigt skön och njutbar höst i varandras närvaro. Önskar er god läkning till kropp och själ.
  Eva

  SvaraRadera
 10. Underbart! Hösten är härlig.
  Hoppas ni får det så där alldeles underbart tillsammans.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 11. Åh, Välkommen – jättekul att du är tillbaka, och maken är en existensens hjälte. Fast, aj, det dät nyckelbenet låter inte bra. Var nu så vänlig och undvik alla stegar, gropar och mörka hörn! Sätt sig och njut av hallonen, någon annan kan plocka äpplen!

  SvaraRadera
 12. Visst var pottistavlan läcker!!
  Det blir nog mos av den sen.......
  Annika

  SvaraRadera
 13. Ja mycket att göra i trädgården..som tur så verkar ju hösten bli lång

  SvaraRadera
 14. Välkommen tillbaka!! Det var ju som ett kinderägg, två önskningar i ett - äpplet landade mjukt, och det blev ett fantastiskt foto!!! Trevlig helg! /Ruben

  SvaraRadera
 15. Efter så mycket elände, kan det bara bli bättre och bättre..! Njut av hösten - utan några måsten. Trädgården kan sköta sig själv ett tag.

  SvaraRadera
 16. Skönt att höra att ni är på gång igen. Nu får ni ta det lite lugnt och njuta av den fina hösten//Britt

  SvaraRadera
 17. Visst är det en fantastisk september. Och jag blir så rörd över att ni allihop finns kvar och att ni tittar in hos mig med uppmuntrande ord! Trädgården får sköta sig själv, fast maken har som sitt viktigaste projekt att bli så stark att han kan klippa gräs. Vilket han faktiskt också har lyckats med! Och som tur är så kan man med kamerans hjälp koncentrera sig på enbart de detaljer i trädgården som man verkligen vill se....

  SvaraRadera