söndag 7 april 2013

Krokussöndag

 Nu har de vågat sig upp, de första krokusarna. Lite tveksamt, men först ut är den bleklila snökrokusen, som poppar upp lite varstans i trädgården. Huller om buller, under buskar, i grusgångar och mitt i gräsmattan dyker den upp, på nya platser varje år.
 Den gula, den har bott under schersminbusken så länge jag minns. Ibland är det den enda som får chansen att visa upp sig, när rådjuren tuggar i sig de övriga. Om det beror på att rådjur inte är så förtjusta i gula blommor, eller för att de inte riktigt kommer åt dem mitt i schersminen, det vet jag inte.Men den lyser glatt.
 Och den här vita, den gillar jag alldeles särskilt. Den satte jag ett tiotal lökar av för två år sen. Nu är det säkert hundra. Här är det blodmjöl som gäller, för att få behålla dem.
 Idag kom också porslinshyacinten. Den finns också i överflöd. Om någon vecka kanske,kanske man kan plocka av den, tillsammans med den blå scillan, och sätta i en liten, liten vas.
Och titta, vad det var som gömde sig under löven! En akleja som tänker sig ett liv efter vintern! Kan man våga börja hoppas?

3 kommentarer:

  1. Vita krokusar är verkligen underbart fint..så vackra bilder du levererar..så fint du har det här på din sida av blogglivet.

    SvaraRadera
  2. Hej Anna, så kul att du tittar in!Ja, jag älskar också vita krokusar, särskilt den här sorten som gärna vill sprida ut sig som en växande ö av vita blommor.

    SvaraRadera
  3. The earliest spring flowers are my favourite, especially after a long winter. Crocuses are such cheery flowers when they open their petals to the sun. Puschkinia are one of my favourites, too, with their pretty blue and white striped flowers.

    SvaraRadera