torsdag 10 november 2011

Californien ar trevligt i november

  Ar pa visit hos dottern i Oakland, California. Hon ar pa jobbet, barnbarnet i skolan, och jag far turista lite pa egen hand. De har blommorna kan jag aldrig lata bli att fotografera. Jag gillar deras framfusiga uppsyn: Hey, I take no shit.
 Snygga. Eldkrona, visst heter den sa? I stora buskage, alla blommor skiftar i olika farger, fran cerise via  orange till klargult.
 Hoppsan, en pelikan! Jag gar runt Lake Merritt, och far skala av mig bade kappa och kofta, for det blir riktigt riktigt varmt. Sjon ar en grund insjo, som ser konstgjord ut-men vad ar inte konstgjort i USA? Den ligger i alla fall mitt i Oakland.
 Jag promenerar runt nastan hela sjon, och i en park vid motsatta stranden hittar jag en botanisk tradgard bakom hoga stangsel. Enligt skyltarna ska den vara oppen mellan 10 och 16 varje dag, men inte sjutton hittar jag nagonstans att ta mig in dar, fast jag gar tva varv runt den. Det far bli ett nytt forsok en annan dag.
Liten promenadvag langs vattnet runt hela sjon, och bankar utplacerade med jamna mellanrum. Och snygga utsikter. Och vackert vader. Californien ar trevligt i november.
Forlat for konstig text forresten, jag vet inte hur jag ska fixa prickar over a och o pa dotterns tangentbord.

5 kommentarer:

 1. Härligt ställe att vara på förstår jag:) Själv kommer jag inte längre än Orust om jag ska hälsa på dottern:)) Ha det så jättehärligt/Monne

  SvaraRadera
 2. Ja, det ar fint. Men jag skulle nog trots allt foredra att dom fanns hemma pa Orust...

  SvaraRadera
 3. Wow! Så härligt det ser ut!
  Så trevligt att du har "vackert vader"!/Anja

  SvaraRadera
 4. Den första, fågelnäbbsliknande är väl en Strelitzia reginae, d v s Bird of Paradise. Jag har varit fascinerad av dem sedan barnsben (då jag hade en av egna pengar inköpt variant i plast (vad kan jag säga, det var vad som fanns att tillgå i en stockholmsk förort på 70-talet). Numera plåtar jag dem i växthuset på Kew.

  Annars sitter vi här i det glåmiga novembergrå och är avundsjuk på sådana som far världen runt och förlänger sommaren. Fast vi unnar dem det också, samtidigt!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Tack det var snallt. Imorgon far jag tillbaka mot det glamiga novemberdiset. Och byter plan pa Heathrow, sa jag kan kolla in din november ocksa, i alla fall genom en glasruta.
  Kul att du fotar streilitzian i vaxthuset pa Kew forresten! Det var dar jag sag mittlivs forsta, i verkligheten, 1983.

  SvaraRadera