tisdag 19 april 2011

Julrosor, underbara julrosor

Vilka märkvärdiga skönheter de är! Jag kan inte få nog av dem. De har allt. Blommar tidigt, blommar länge, fräscha i stort sett året runt, kan växa i stort sett var som helst. De får vara ifred för rådjur och sniglar, och om sorken skulle råka välta omkull en planta, så är den inte sur för det, det är bara att plantera tillbaka den.
Och vilka fantastiska färger de har. När de får korsa sig med varandra kan det bli vilka färgkombinationer som helst. Från djupt bourgogneröd ner till vit, med alla möjliga varianter däremellan. Rödkantade kronblad, prickiga , strimmiga, man vet aldrig vad som dyker upp.
Helst skulle jag vilja behålla varenda en av de hundratals små fröplantor som har krupit upp ur jorden i julrosrabatten. Hmmmm... man kanske skulle göra en julrosäng runt hönshuset?

5 kommentarer:

 1. Så synd att det är långt till Bohuslän - annars skulle jag be att få komma och hämta julrosbebisar! Ta vara på dem, du hittar säkert en massa platser där de kan glädja dig tidigt om vårarna framöver!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Julrosor är nya för mig, den första har slagit ut, härligt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Jag har insett att jag sakta men säkert börjar att ramla ner i julrosträsket. Vet inte om jag ska gilla det eller inte men det finns ju så otroligt många vackra julrosor och nu har jag hittat en rabatt som de verkar att trivas i;) Blir nog en del nya skulle jag tro. Vad kul att du får en massa bebisar;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Det låter fint med en julrosäng....
  Jag har inga julrosor...ännu. Det kommer nog en tid för det hos mig också.....för de är ju jättefina....
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 5. Hej, det är jag igen, försöker lämna kommentar på ditt senaste inlägg om fikastället på Tjörn men inlägget tar slut mitt i och någon kommentarsfunktion syns inte till! Hoppas att det går att rätta till och att du inte har fått någon bug i din blogg!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera