måndag 7 mars 2011

Jag skulle ju bara sortera lite

Och så hittade jag de här lapparna. Dotter Maria ( http://cloudberryandmoss.blogspot.com/) sydde några rutor i blockhusteknik för sisådär 10 år sen. Och jag skulle ju bara städa upp i skåpet och sortera lite. Men så bar det iväg och plötsligt satt jag där med ett nytt lapptäckesprojekt. Förstås. Inte sjutton har jag tid med det. Jag är ju fullt upptagen med hönshuset och vårens odlingar och hällristningströjor till Vitlycke, och lite lönearbete däremellan. Jag har inte TID med några lapptäcken.

Ändå sitter jag där nu, fullt uppslukad av små remsor som ska passa ihop med varann. 56 rutor ska det bli, 25x25 centimeter, och detta ska alltså resultera i ett lapptäcke. Till en 160 centimeter bred säng. I hönshuset.

Mitt lilla odlingsbord är delvis ockuperat av tyghögar. Men imorgon ska jag flytta på dem, för då ska tomatfröna i jorden. Bannemej.


10 kommentarer:

 1. Hahaha, det är fullkomligt livsfarligt att börja röja i skåp o lådor:) Det är då sådan här inträffar. Ser i alla fall väldigt vackert ut och det ska ju faktiskt vara till hönshuset:)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag drömmer om en tid när sånt där är möjligt..när man spontant bara kan sätta händerna i nåt som faller en på..Utan att bli stressad av det..och utan att en massa annat blir ogjort..
  Nån gång ska jag också göra ett lapptäcke..

  SvaraRadera
 3. Himmel vad kreativ du är! Imponerande:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Det var värst vilka flotta hönor du har som vill ha handsydda lapptäcken! Fast, kanske värper de desto mer...;))! Eller....?/Anja

  SvaraRadera
 5. Monne,jag tröstar mig med att det faktiskt är ett hönshusprojekt. Medan jag väntar på att det ska gå att måla väggar och tak.

  Tesa: Snart kan du det, när du är en berömd trädgårdsdesigner och har en hel hop med assistenter som gör grovjobbet...

  Charlotta: Tack! Ibland dock lite för mycket för mitt eget bästa.

  Anja: Mina hönor kräver moderna bekvämligheter och en väl genomtänkt miljö. Och jag hoppas att de inte ska värpa för mycket. Då måste jag bygga ut.

  SvaraRadera
 6. Så det kan gå när man städar lite:) Men det kommer att passa bra i hönshuset/gästhuset. Det där med hällristningströjor lät så spännande att jag gick in och tittade på din stickblogg - vilka vackra tröjor! Synd att jag inte kan sticka (dessutom är det för sent att lära, synen är för skruttig), men jag ska visa bloggen för några stickare i min närhet!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Ibland gör man saker fast man inte har tid för att det är så himla kul, och lapptäcket är ju ändå till hönshuset:) Tror din dotter är lika kreativ som du.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 8. Laila: tack för reklamen!
  Inger: precis så är det. Sånt som är kul finns det alltid tid för. Städa kan man göra senare.

  SvaraRadera
 9. Man mår bra av att göra lite roliga prioriteringar ibland.....

  SvaraRadera
 10. Takk for engasjementet:) Helt riktig, rosen kan rett og slett hete Anne Line:)

  SvaraRadera