lördag 20 mars 2010

En kvadratmeter och en kudde

Det är inte mycket som behövs just nu för att man ska bli lite lyckligare. 4,6 plusgrader, lite sol, en nästan torr plats på en mycket mycket liten terrass och några lediga timmar en lördag förmiddag.

Snön smälter, vårfåglarna är alldeles tossiga och man kan sitta ute och sticka, eller läsa en bok, utan att frysa om fingrarna.

Den meteorologiska våren, den som infinner sig när dygnets medeltemperatur har legat över noll i sju dygn, den har nu siktats ute vid Måseskär och Käringön. Jag föreställer mig att den kommer skridande, med grön slängkappa och en krans med visippor i håret, långsamt, meter för meter in över landet.

Men på min lilla plätt måste den redan ha varit och puffat lite med sin vårliga andedräkt.

9 kommentarer:

 1. Jajjämän, hon är på östsidan och flåsar också minsann - och här har hon en tofsvipa på axeln! Dessa vårliga sändebud anlände våra breddgrader i fredags (tofsviporna alltså, inte hon med slängkappan). Då vet man SÄKERT att det är vår på gång. Det var obegripliga, makalösa, underbara TIO grader varmt idag, på en halvskuggig termometer mitt på dagen.

  SvaraRadera
 2. Den där första vårvrån.... den är allt lite särskild den... Själv går jag som Gumman Tö o flyttar snön från högarna jag skottade från vägen i vintras.... O var hamnar den? Tillbaka på vägen igen ;-)
  Hoppas nu inte det fryser på i natt för då får jag svårt o ta mig upp för backen när jag ska till jobbet imorgon :-)
  Ha´t himla gôrgôtt i vårvrån
  Nina

  SvaraRadera
 3. Det var inte dåligt, tofsvipor i era arboarktiska trakter! Jag brukar se de första på åkrarna i Halland när vi är på väg söderut för att fira påsk. Men strandskatan noterades i Kungshamn för en vecka sedan.
  Nina: AKTA DIG! Jag har en arbetskamrat, en tämligen ung man, som bröt lårbenet när han var på väg mellan sin bil och sin ytterdörr. Hemma är det farligaste stället.

  SvaraRadera
 4. Vilken mysig plats, skönt att kunna njuta. Behöver jag träna lite på.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Underbart att få sitta där.
  Gillar din beskrivning om hur våren kommer.
  Idag har jag sett den första blåsippan.
  Ha det gott
  annika
  ps nu kan du se hur frimärket ser ut pp min blogg

  SvaraRadera
 6. Och vi hade henne på middag häromsistens. Då klippte jag halva trädgårdens träd, men sedan kom ett höstlikt regn i dagarna tre...

  Du, det där hörnet ser underbart ut - och har du en sådan simultankapacitet att du kan sticka och läsa på samma gång. Jag blir avundsjuk ;-)

  SvaraRadera
 7. Inger: jag känner igen det där. Man fixar iordning platser där man ska kunna koppla av, men det blir inte så mycket tid kvar att koppla av på.

  Annika: ditt frimärke är hur fint som helst! från och med nu ska jag BARA köpa penseer på rulle.

  Nilla: Det finns en förträfflig engelsk uppfinning för folk som vill sticka och läsa på samma gång: en book-chair.

  Jag har köpt en sådan på Waterstones (tror jag), och man kan lägga boken i läsläge och den hålls uppslagen av en liten attiralj så att man inte behöver använda händerna. Den har räddat mig många gånger när jag behöver sticka tråkiga transportsträckor.

  SvaraRadera
 8. Härligt!
  Äntligen är våren här. Idag har jag ställt iordning så att i morgon kan utemöblerna komma ut. Och då kan vi kan sitta ute och fika.
  Snart är vitsipporna här. Det gäller att njuta av varje minut.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Jag håller med, det är lätt att finna lyckliga stunder nu!

  SvaraRadera