lördag 10 april 2010

Stolt syster gör reklam

Hon har gjort det igen! Min syster Christina har fått en roman utgiven! Den heter Den jag var innan och handlar om Anna och Helga och dödslägren i nazityskland och minnen och samveten. I väldigt kort sammanfattning.

Boken kom ut nu i veckan. Hennes debutroman heter Sju vita vargar i ett träd och handlar om ett av Freuds berömda terapifall och hur själva terapin förstörde den stackars patientens liv.
Hon är en mycket begåvad och i största allmänhet fantastisk människa, min syster! Samtidigt som hon skriver romaner är hon sjukhuspräst i Lund.

Och hur ska jag då lyckas få till ett trädgårdtema på detta? Jo, jag passar också på att göra lite reklam för den förträffliga lilla anordning som gör att man kan sitta och läsa och dricka kaffe och sticka samtidigt ute i vårsolen. Med hjälp av en Book Chair. En enkel men listig konstruktion som fungerar ungefär som en gammaldags solstol, som man fäller ut. Och som håller fast sidorna i boken med två små utfällbara pinnar. Jag har hittat den i en bokhandel i England, men någon borde ha importerat den till Sverige också, tycker man.
Fast det är inte riktigt sant att jag har suttit och stickat och druckit kaffe i solen idag. Jo, en liten liten stund. Annars har jag röjt och städat och sågat och knipsat och grävt hela dagen. Och vad hittade jag under allt vinterskräp? Jo, denna förtjusande lilla våriris.

Glad vår på er!

6 kommentarer:

 1. Klart du ska göra reklam för din syster, jag har ingen, har bara själsliga systrar. Fiffigt bokstöd.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 2. Det är stort, att ge ut en egen roman. Vad roligt!

  Smart bokstol!!!
  Jag har också grävt och sågat och haft mig! Barnen spelar fotboll oupphörligen!

  SvaraRadera
 3. Ska genast försöka hitta din systers böcker.... o bokstödet skulle jag mer än gärna velat ha, särskilt om det är reglerbart o går o anpassa efter progressiva glasögon!
  Har himla svårt för o läsa texter på utställningar då de alltid sätter texterna för högt för oss som läser i nederkanten av glasen!
  Låter som om du fick riktigt mycket gjort på fika-stunden ;-)
  Kathrin Hodgins heter den ljusa irisen, alldeles betagande. Men på Botaniska har de små grå... man blir alldeles sjuk ;-)
  Ha,t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Duktig syster och fiffig bokhållare.

  SvaraRadera
 5. En författarsyster, det har du hållit inne med ;-). Vad kul, och vilka laddade ämnen hon väljer - blir mycket sugen att läsa.

  Bra bokstöd, kommer en perfekt placerad katt med på köpet?

  SvaraRadera
 6. Nilla, du kan ju fråga på Waterstones om de levererar katter också... Jag tror det var där som Elin köpte den till mig.

  Nina, jag har också progressiva glasögon, så jag känner väl igen det där med utställningstexter.Ypperligt med olika lägen på bokstöd.

  SvaraRadera