måndag 9 maj 2011

Fler tulpaner


Tulpanernas tid är nu, och nu ska de dokumenteras! Det här är rabatten jag grävde i höstas, med alla extrapristulpanerna som jag lyckades få ner i jorden, den sista helg som det över huvud taget var möjligt att gräva.Innan den långa hemska vintern slog till. Vilken tur att man inte visste det då. De rosa skönheterna fick jag inget namn på, men den dubbla ljust ljust rosa till vänster heter Finola, och den höga liljeblommande Purple dream.


Denna fransiga klarröda vet jag inte heller var den heter. Det är en överlevare från tidigare år, och finns bara kvar i några enstaka exemplar.


Och detta är min favorit, alla kategorier! Inget namn på den heller, men den är helt ljuvlig med de orangeröda kanterna med lite strimmor på varje kronblad. Den drar mer åt orange under tiden som den åldras. Jag har tjugo av dem i år, och de lyser fantastiskt i motljus på morgonen och i medljus på kvällen.


Oj, den blev visst inte helt skarp...men visst är det en tjusig färg? Och denna variant får jag bara fler och fler av för varje år. Kanske för att de står i en väldigt torr rabatt i söderläge, under vassa rosenbuskar där man inte är och krafsar så mycket.

Varenda en av halva-reapriset-lökarna lyckades. Och rådjuren har inte ätit upp en enda en. Ren tur, eller flitigt blodmjölande, vad vet jag?

7 kommentarer:

 1. Vilken tur att du hann gräva ner dem....
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 2. Du milde vilken kavalkad i form o färg:) Ursnyggt!! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. underbara tulpaner både i färg och form.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Många fina sorter, till hösten måste jag plantera tulpaner igen.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga färger//Britt

  SvaraRadera
 6. Så underbart med så många färger på Tulpanerna.Ska köpa olika nya sorter till hösten. Titta gärna in till mig och min trädgård.

  SvaraRadera