tag:blogger.com,1999:blog-5546299977786419049.post4362393496212634441..comments2023-10-07T09:40:25.812+02:00Comments on Töllås trädgård: ÄtbarheterTant Grönhttp://www.blogger.com/profile/00972996278612143160noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-5546299977786419049.post-31883095999654622712009-04-29T20:26:00.000+02:002009-04-29T20:26:00.000+02:00Du skriver så levandes kära Tant Grön! Jag har hör...Du skriver så levandes kära Tant Grön! Jag har hört ryktas att krokodilen är på väg......Jag kan knappt vänta....<br />Nu passar verkligen Blommande gröna daaaalar och Nu grönskar det i dalens famn och Sköna Maj välkommen. Ha en fin Valborg tutar jag - Boktutan- från min gröna horisont!Boktutanhttps://www.blogger.com/profile/06260564551096804588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5546299977786419049.post-33231618924106429832009-04-28T21:45:00.000+02:002009-04-28T21:45:00.000+02:00Tack alla snälla!
Elin: potatisen brukar vara skör...Tack alla snälla!<br />Elin: potatisen brukar vara skördeklar när den börjar blomma. Du kan krafsa lite försiktigt i jorden och känna efter hur stora potatisarna har blivit. Du har väl inte glömt att kupa upp jord runt blasten?<br />Nässel- och fetaostpaj gör du så här:<br />Mixa ihop 3 dl vetemjöl och 125 gram smör+ 2msk kallt vatten snabbt som sjutton. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt.<br />Plocka 1 1/2 liter nässlor (bara toppskotten) och koka 4-5 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader. Ta ut ur ugen. Lägg nässlorna (ev hackade) i botten på pajskalet. Lägg smulad fetaost ovanpå. Vispa ihop 2 ägg och 2 dl mjölk + ev en skvätt grädde eller crème fraiche, salta och peppra. Du kan riva lite annan ost och lägga i smeten också. Häll över nässlor och fetaost i pajskalet. Grädda i ca 225 grader i 25-30 minuter. <br />Om du verkligen vill göra dig till så kan du lägga på några skivor kallrökt lax när pajen har svalnat.Tant Grönhttps://www.blogger.com/profile/00972996278612143160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5546299977786419049.post-54621344707239858102009-04-28T07:16:00.000+02:002009-04-28T07:16:00.000+02:00Nässel- och fetapaj är något av det godaste som me...Nässel- och fetapaj är något av det godaste som mexisterar. Kan du ge mig receptet så lovar jag att göra en och äta den i all dess nyttighet? Mina potatisar växer så det knakar i den steniga Londonjorden. Hur vet man när de är skördbara?Elinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5546299977786419049.post-61355874886051914732009-04-27T20:51:00.000+02:002009-04-27T20:51:00.000+02:00Vilken underbar känsla när allt börjar spira och g...Vilken underbar känsla när allt börjar spira och gro.<br />Jag blir då så sugen på rabarberpaj, det riktigt känns hur gott det smakar.<br /><br />Ha en fortsatt fin kväll<br /><br />GunillaGunillahttps://www.blogger.com/profile/07808337319518403153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5546299977786419049.post-56021136539637475172009-04-27T17:43:00.000+02:002009-04-27T17:43:00.000+02:00Du får det att vattnas i munnen! Härligt skrivet. ...Du får det att vattnas i munnen! Härligt skrivet. Kul att så mycket är på gång.nilla|utanpunkthttps://www.blogger.com/profile/15451815536296784337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5546299977786419049.post-17000439338145318272009-04-26T22:32:00.000+02:002009-04-26T22:32:00.000+02:00Skriver som en kratta ibland.
Vilken helg det vari...Skriver som en kratta ibland.<br />Vilken helg det varit och det känns som man vill ha fler sådana.Härligt med allt som kan sättas i jorden nu.<br />Ha det gott!Sommarträdgårdenhttps://www.blogger.com/profile/15514377524965702635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5546299977786419049.post-44132614407922110482009-04-26T22:29:00.000+02:002009-04-26T22:29:00.000+02:00Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.Sommarträdgårdenhttps://www.blogger.com/profile/15514377524965702635noreply@blogger.com