onsdag 16 mars 2011

Hantverkarinspiration

Läste Annikas senaste inlägg på Naturliga ting
Och då kom jag på att visst, jag har ju också en sån där krukfixare! Fick en i julklapp av min engelska dotter Elin. Det är hur enkelt som helst att svischa ihop en massa små blomkrukor av remsor av tidningspapper.Och vilket bra sätt att återanvända gamla Göteborgsposten! Så nu har sex små groddplantor av underblomstren från Andros planterats om i egentillverkade krukor.
Så här såg en av plantorna ut som växte i sprickor i stenläggningen på den grekiska ön Andros, där vi var i september. De fanns i en massa andra färger också, så fröna som släpptes ner till marken under plantorna kan säkert ge upphov till vilken färg som helst .
Nu gäller det bara att vi får soliga eftermiddagar i sommar, för det är då man får en chans att beundra själva blommorna.
Underblomster, peruansk underblomma, eller mirabilis jalapa heter den. Och när man väl har fått fram några plantor så ska det gå att spara rötterna, precis som man kan göra med dahlior.
En underbar sommar ska det bli.


måndag 7 mars 2011

Jag skulle ju bara sortera lite

Och så hittade jag de här lapparna. Dotter Maria ( http://cloudberryandmoss.blogspot.com/) sydde några rutor i blockhusteknik för sisådär 10 år sen. Och jag skulle ju bara städa upp i skåpet och sortera lite. Men så bar det iväg och plötsligt satt jag där med ett nytt lapptäckesprojekt. Förstås. Inte sjutton har jag tid med det. Jag är ju fullt upptagen med hönshuset och vårens odlingar och hällristningströjor till Vitlycke, och lite lönearbete däremellan. Jag har inte TID med några lapptäcken.

Ändå sitter jag där nu, fullt uppslukad av små remsor som ska passa ihop med varann. 56 rutor ska det bli, 25x25 centimeter, och detta ska alltså resultera i ett lapptäcke. Till en 160 centimeter bred säng. I hönshuset.

Mitt lilla odlingsbord är delvis ockuperat av tyghögar. Men imorgon ska jag flytta på dem, för då ska tomatfröna i jorden. Bannemej.